Sunday, 31 March 2013

KEBANJIRAN TERKINI APLIKASI UNTUK GADGET

Assalammualaikum...

Salam pagi Ahad buat semua.Hari ni CH ada satu rasa membara-bara nak menconteng dalam ini blog.Fuhhhh,giler lama tak tulis apa-apa kan?? Aish..... !!

Keterbatasan waktu,malas nak bukak lappy adalah salah satu faktor kenapa tak tulis apa-apa kat blog ni.And one more thing,novel ! 
Yes,banyak lagi novel yang pending.Kiranya CH ni dah macam "Menang membeli,alah membaca" huhuhuhu..... T_T

Nak nak lagi 26 April ni ada Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL),lagi la hati meronta-ronta nak pulun beli semua novel yang ada nanti.....Ish ish ish.....apa nak jadi ni..... 

Btw,even CH malas nak bukak lappy,tak semstinya CH terputus dengan alam maya.Siapa kata?Huh !
Kalau korang yang ada smartphone tu,kat mana-mana pun boleh updated status.Takpun nak semak khabar dunia hari ni.....hehehe...

Dan,lagi satu.Bila dah guna smartphone ni,macam-macam application yang nak di sumbatkan dalam phone yang tak berapa nak besar tu.Facebook,Twiter semestinya aplikasi yang wajib ada.Lepas tu,timbul pulak Instagram,Whatsapp,WeChat dan yang terbaru,Keek !








Bila semua ni ada,kita rasa dekat sangat dengan semua orang.Serius,betul! CH selalu jugak lepak kat WeChat tu,yang iklan dok kencang kat TV tu.Kemain kan Shaheizy Sam dengan Lisa Surihani tu.... :D




Simptom bercakap tanpa henti.......hahaha..... !! 


Kelebihan WeChat ini kita boleh hantar mesej suara pada penerima.Kalau rasa diri asyik terkial-kial nak taip mesej tu,better send je voice messege.Dan lagi satu,boleh buat video call.Dan kesemuanya adalah FREE.....Yeaaaayyy........ !! (^_^)

Jadi,CH harap moga kita boleh jadi pengguna yang bijak.Jadikan segala aplikasi yang memudahkan kehidupan seharian dengan cara yang terbaik.Jangan buat yang bukan-bukan ye...... makasih.

So,apa lagi,let's start ! 

Babai -Peace- 

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik