Monday, 22 December 2014

PWTC : Pesta Buku Bersama MatLuthfi90, Aiman Azlan dan Ameen Misran

(Kisah seminggu yang lepas- 14122014)

Teruja tak???? Harus lah! Giler tak teruja.....hehehe..... 

Al-kisah pada suatu hari sedang tengah scroll satu-satu post kengkawan kat FB, mata nampak poster ni :














Apa lagi,terus kepala otak terfikir nak pegi even duit dalam poket bukan ada pun. Maklum la, dah jadi student kan. Kais pagi makan roti,kais tengah hari makan nasi, kais petang campur malam makan megi. So,memang tak la nak pegi borong buku lagi......so sad! -_-

Tapi sebab dah minat kan, hati nak pegi jugak.Tak kira. Peluang bukan datang selalu. Siap up status lagi tanya kot-kot ada geng novel yang nak pegi hari Ahad (14 Desember 2014 )

Feedback??? Hurrmmm, ramai yang tak available pegi. Tapi takpe, tak patahkan semangat CH pun nak pegi PWTC. Fighting!!! (Padahal nak pegi PWTC je pun, apa ke hal nak fighting bagai kan...poyo. hakhakhak )

Lepas setuju kengkawan student nk follow, so set time. Pukul 12.30 tgh hari dah siap ada dalam PWTC. Hehehe.... Dah terasa aura Mat dahhhhhh....

Dan dari makluman teman jauh, kata Mat ada kat Dewan Tun Hussien Onn. Berdesuppppp pi masuk dewan sebab takut dah ramai orang. Fuhh, nasib baik lengang lagi.Sebab ramai yang tak tahuuuu....



Dorang tengah set up pentas untuk panel MatLuthfi, Aiman Azlan dan Ameen Misran.



Katanya sampai pukul 1 petang. Tapi biasa la, lewat jugak. But, it's okay. Tunggu saja sambil cuci mata layan buku-buku baru. And around hampir jam 2 petang kalau tak silap orang yang ditunggu-tunggu tiba. Jeng jeng jeng!

Gila gamat sekejap dewan bila tengok Mat Luthfi, Aiman Azlan dan Ameen Misran masuk dan naik ke pentas. Teruja! Maklum la, sebelum asyik tengok dorang kat youtube, baca coretan dorang thru FB,blog dan buku. So hari tu dapat la tengok live depan mata.



Setia menunggu :)





Note ringkas dari housemate yang tak dapat join ke PWTC


Kemain ayaq kotak lagi haaa....Time ni tengah fikir macam mana rupa Mat bila CH hulur air kotak ni kat dia...




Tak lama lepas tu....


Depa bertiga dah ada atas pentas..... :D


Majlis berlangsung dalam lebih kurang satu jam gitu la sebelum sesi Tanda Tangan buku. Pengenalan diri, cerita serba sedikit tentang buku dan pasal diri diaorang.Memang gamat dewan time ni.Semua dok pakat sengih gelak ja keje.But actually semua orang dah teruja nak bergambar dengan panel jemputan plus ambik signature je.....Hehehe


And now,the time is ...... Naik pentas!









Dah start sesi Tanda Tangan buku..... Lenguh tangan ler jawabnye deme....muehehee

Dan akhirnya........




Ni dah lepas ambik TT. Tapi sebab ramai sgt orang,so kami tak berkesempatan nak snap picture together with panels atas pentas. Tapi untuk memories, kira ok la ni..... 






Nota kaki : Puas hati sebab dapat gembirakan kawan yang nak sangat TT dari Mat. I did it! :)









Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik