Sunday, 25 March 2012

Kisah Di Tengah Hari....... :)







Hari ni hari minggu.Hari tidak bekerja bagi yang megikut office hour.Time untuk CH mengemaskan segala yang patut.......Sambil merehat-rehatkan diri ataupun maksud lain bermalas-malasan.Bukan hari-hari pun,kannnnnn?Hihihihihi

Hari ni Along suruh CH masak makanan untuk lunch.Sebab malam tadi dia dah berjaya menangkap beberapa ekor ikan (entah apa namanya) . Ikan tu sedap kalau di goreng.Sambil makan nasi,boleh ratah ikan.Time CH sibuk 'berperang' di dapur,Along keluar kejap.Tinggallah CH dan si comel saja.......



makanan lain yg di masak


Si comel ni memang tak reti dok diam.CH sibuk ke hulu ke hilir,dia pun sibuk mengekor sekali di belakang.Ishh,memang busybody betul kucing sekor ni.Rimas tau tak........ !! -_-
CH pun apa lagi,mulalah bebel-bebelkan dia sambil masak.Ada lerr dalam 5 minit pot pet pot pet sendiri........dan bila CH menoleh ke belakang...........aik? Mana hilangnye kucing sekor tu?Merajuk ke sebab tak layan dia bermain tadi?

CH pun cari dan cari dan cari lagi........dari bawah meja,dalam bilik,tepi kabinet.Semua tempat tak ada.CH pun dah penat.At last,CH terduduk sendiri kat tengah-tengah ruang tamu,menyejukkan badan di bawah kipas.
Tapi tiba-tiba,mata CH dapat tangkap something yang CH dok cari dari tadi......







































Cehhhh,rupa-rupanya dalam paper bag dia duduk.Entah merajuk ke,bosan ke dengar CH membebel,tak tahu lah........CH tak akan pujuk.Lantak ler dia.........Tengok lama mana dia nk duduk dalam tu...... :)


Naluri CH : Habis je masak,terus CH sambar sepinggan nasi complete dengan lauk yang di masak,terus lepak depan TV sambil tengok rancangan Konsert Mania di astro.Tetiba je,si sekor tu datang buat muka kesian nak makan...........hehehehehehe

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik