Wednesday, 25 June 2014

LAWATAN DELIGASI UNIVERSITI INJE KOREA KE KFCIC




Annyong haseyo!

First time dapat tahu ada budak-budak korea nak datang kolej,teruja sangat! Perasaan macam gaya nak jumpa Running Man depan mata tu....Hahahahaa.....Al-maklum la,kaki belum ada rezeki nak jejak tanah Korea.Nak buat camna,kan?Okey,teruskan menabung!





Inje University in Korea.


Okey,meh CH story sikit.Univerisiti Inje dari Korea ni berminat untuk mengenali lebih dekat tentang masakan Malaysia,senang cerita makanan orang Melayu la lebih kurang.

So,untuk visit kali ni,kolej dah atur untuk buat demo masakan ataupun cooking class bagi tiga jenis makanan : Nasi lemak,rendang ayam dan mee goreng mamak. Dengar pun dah sedap,kan?





       
                               
Ini gambar ihsan dari google untuk contoh saja.CH lupa nak snap picture time dorang masak.
                                                   



Memandangkan dorang ni semua visit time Malaysia tengah dalam musim panas (bajet cakap macam la Malaysia ada musim sejuk salji turun),nasib korang la......air-cond pun tak berapa dapat membantu memandangkan time ni air cond tengah servis....huhuhuu...

Tapi waktu cooking class session,dorang semua nampaknya enjoy sangat.Seronok betul CH tengok.Dorang ni teruja betul.

Walaupun time masak tu dorang ada la inform yang dorang ni kalau kat Korea tak makan makanan yang berminyak,gula garam terlebih ataupun makanan bersantan.Makanan dorang mana ada santan.

Tapi dalam dok cakap-cakap tu,licin jugak la nasi lemak yang ada santan,rendang yang berminyak (of course la kan..... ) dan meee goreng mamak yang dah tentu-tentu ada minyak.....Bukan kata setakat habis,licin terus!

Tapi CH tak heran pun.Kalau tengok cerita korea ke,variety show dorang ke,bab makanan mana boleh dorang tolak.Kenyang pun dorang sanggup telan kot.....

Okey,sekarang CH tempek sikit gambar yang ada ye......



Terasa pendek beno bila berdiri sebelah lecturer tinggi T__T


                                
Time ni cooking class hampir berakhir....




Sesi penganugerahan sijil

Lagi.....





Annyong haseyo.
Mannasoe bang-ap sumnida.

Tetiba malu bila diajak bergambar....hahahaha! *sengal



Okey, ha-na...dul...set... fighting!

 
 P/S : Dorang ni suka betul bila kita cakap bahasa ibunda dorang.Even perkataan yang simple pun dorang suka.Contohnya CH cakap annyong haseyo dan kamsahamnida. *nasib baik cara sebutan betul,kalau tidak malu kat lecturers dorang....bhahahaaa....


Annyong!





Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik