Thursday, 3 January 2013

[REVIEW NOVEL] : The Wedding Breaker - Evelyn Rose

Salam sayang CH buat semua.Lately CH banyak habiskan masa dengan membaca kesemua novel baru yang CH baru rembat dari kedai.Maklumlah,dah lama tak baca novel  non-stop.So kali ni CH akan pastikan yang CH lebih kerap untuk dapatkan novel-novel baru di pasaran.

Kata orang,baca novel tak ada faedahnya.Buang masa.Sebab hanya berfantasi semata-mata.Hurrmmm,CH hundred percent tak setuju langsung ! Siapa kata membaca novel tu buang masa?Selagi kita masih amalkan budaya 'm.e.m.b.a.c.a ' ,ianya tetap amalan yang baik lagi mulia.Kan membaca tu gedung ilmu?Cuma sebagai pembaca,kita kenalah pandai memilih novel atau bahan bacaan yang mengandungi ilmu.Bukan buku yang kosong dari sebarang ilmu.Okay ?Hehehe.....






Okay,so hari ni CH nak review satu novel yang CH baru saja habiskan pembacaannya malam tadi.Totally untuk revision and conclusion : Novel The Wedding Breaker memang superb best ! . Untuk permulaan tu,memang dah nampak ketegangan yang berlaku dari jalan cerita.Nak marah pun ada pada watak hero tu 'Tengku Adam Kamil (TAK) . Sampai hati dia buat macam tu pada watak Heroinnya 'Ariana Rose'
Errrmmm,korang nak tahu ke apa yang Adam dah buat pada Ariana?Yang tu,memang korang kena baca sendiri laaaaaaa...... heheheee..... Kalau CH kasi tahu,mana nak ada surprise nya lagi,kan ? 

Bab paling touching sekali,dan bab yang paling CH suka adalah apabila mereka selamat di ijabkabulkan.Bagaimana Adam memainkan peranan sebagai seorang 'imam' kepada makmumnya.....Indahnya saat-saat itu.I'm already melting,okay ! Hahahahaaaa..... 

Lagi satu yang CH suka time Adam nyanyikan lagu untuk Ariana.Waktu wedding diaorang. Oh my God ! Seriously , i'm really touched ! *dalam tak sedar,air mata CH menitik ! huwaaaaaa...... nanges !
Ni lagu yang Adam nyanyikan untuk Ariana.Ariana pun nangis tau time ni. Bait-bait lagu tu sangat mendalam.Nak lagi datangnya dari Adam.Sungguh tak sangka?Tahu sebab apa CH tak sangka dan sangat tersentuh? Yang tu korang kena baca sendiri.

Okay.Dah.Jangan nak cengeng sangat la tau.Kesat air mata tu.Huhuhuhuu.....Korang yang memang minat baca novel,CH syorkan korang dapatkan novel ni.Kalau tak ada kat bookstores,korang boleh beli secara online di Karye Seni.com . Lagi mudah dan menjimatkan masa. Once korang dah baca memang korang akan jatuh hati dengan watak-watak dalam novel ni.Believe me....... hehehee...
Dan apa jua ilmu yang penulis masukkan itu,gunakanlah sebaik-baiknya.

Naluri CH : ''Mungkin sejarah kita buruk,tapi masa depan hiaslah dengan seindah mungkin.Tak ada orang yang tak pernah buat salah,tapi sekurang-kurangnya perbaikilah diri supaya sentiasa menjadi yang terbaik saban hari,In shaa Allah,bahagia hidup . 

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik