Friday, 10 February 2012

Cubaan Terjun Bangunan :: Puja ''Ulik Mayang''

Terbaca kisah di akhbar tempatan berkaitan dengan seorang penuntut IPTA di Alor Gajah,Melaka yang membuat cubaan terjun bangunan ketika di serang histeria.

Penuntut lelaki itu yang mengambil jurusan dalam bidang Pentadbiran Awam sebelum ini ada melakukan pemujaan melalui muzik Ulik Mayang yang di katakan mistik.AJK kolej juga menyatakan bahawa pelajar itu sering memainkan muzik tersebut pada tengah malam sambil menari dengan alasan untuk menyembuhkan penyakit yang ada pada dirinya.

Tindakan pelajar yang cuba untuk terjun dari bangunan berjaya di tahan oleh beberapa teman yang lain.Kejadian ini bukanlah kali pertama berlaku pada diri pelajar itu tetapi sudah masuk kali yang ke lima.

Menurut seorang pengamal perubatan  islam,Mohd Zamri Bashir.'rasuk' adalah suatu keadaan di mana ada suatu kuasa ghaib yang diserap melalui jin atau syaitan yang mana akan menyebabkan seseorang itu tidak sedarkan diri seperti menjerit dan meronta-ronta.

Berita lanjut : SINI

Naluri CH : Dulu CH ada buat entry berkaitan Ulik Mayang.Hati meronta ingin tahu misteri di sebalik tarian tradisional tersebut.Sebab depan mata CH sendiri terjadinya hal yang sebegini pada salah seorang dari pelajar di kolej tempat CH bekerja.Memang mampu meremangkan seluruh tubuh......... 
Boleh baca di sini : ''Misteri Ulik Mayang''

8 comments:

 1. mmm....pelik, tapi ada kemungkinan

  ReplyDelete
 2. seram bc cite ini..tp lagu ulik mayang mmg myeramkn kalu dgr pon..

  ReplyDelete
 3. @Yana Libra : agak menyeramkan..... :)

  ReplyDelete
 4. @Azam: bukan pelik,tp sesuatu yg misteri.....

  ReplyDelete
 5. @N'yue : kan??lagu nye pun dah mmpu meremangkan bulu roma......... ^__^

  ReplyDelete
 6. @A'im : ye,thanks atas pesanan awk tu... akn selalu igtkan diri sendiri.... :)

  ReplyDelete

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik