Saturday, 4 February 2012

Karenah Si Dia............



Kisah dua hari lepas,masa tu CH baru balik dari office.Dalam meniti satu persatu anak tangga untuk naik ke rumah tu,tetiba mata dapat tangkap ada sesekor anak kucing yang comel dok menikus tepi tangga.Takut dengan orang sekeliling agaknya.

CH stop kejap,sambil-sambil tangan mengusap lembut kepalanya.Dia akur je. Hehehehehehe
Lima minit.CH teruskan mendaki anak tangga.Habis kisah pasal anak kucing.









*************************************************

Keesokkannya............Jam 7.40 pagi,keluar bilik untuk ke office.Tetiba ada sesuatu yang menangkap kaki CH.
Kepala di dongak ke bawah..................... aik,anak kucing semalamlah.......!!!!!  
Macam mana boleh masuk dalam rumah pulak ni???
Tersentuh hati bila tengok kucing tu asyik ''meow meow'' je.........lapar kot.Tapi mana ada makanan nak kasi kat dia.At last,CH tanya kat Along nak halau keluar ke kucing ni ataupun biarkan aje jaga rumah. Along kata:"Biarlah dia dok dalam rumah"
Ok,fine........................







Petang tu,sebelum balik office,CH dengan semangat pegi kedai beli makanan kucing.Dalam kepala asyik ingat kat kucing tu di tinggal dalam keadaan yang lapar pagi tadi.Happy giler CH tengok kucing tu makan dengan berselera sekali.Hati pun rasa puas sebab dapat kenyangkan perut dia............... =) 

Kesian bila tengok dia kelaparan 



Pagi-pagi memang aktif bermain


Stop main.....Posing jap


Aktiviti sampingan........online FB .banyak peminat yg perlu di  layan.


Naluri CH : Bila dia dah take over laptop tu,alamatnya memang tak boleh nak online lah time tu.Dia dah mula tunjukkan ciri-ciri  ''melawan tuan'' ni .Atas sebab itu,harus di beri denda,
Malam ni sila tidur di luar bilik......

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik