Tuesday, 5 July 2011

Boleh Bantu Saya Tak ?


Assalammualaikum ......

Good morning semua . Saya harap korang semua sentiasa baik - baik sahaja di bawah naungan - Nya , amin .
Sebenar nya kan  saya ada something nak share kan dengan korang semua . Mungkin boleh describe benda ni suprise jugak for me ....... hehehehe ...... kenapa hari ni  rasa nak senyum aje , ek ?

Macam ni . Just now saya baru lepas check e - mail  . Dan dengan tak di sangka - sangka saya dapat satu e- mail dari MPSP  ( Majlis Perbandaran Seberang Prai ) ....... :)

Syukur Alhamdulillah ...... mungkin rezeki saya untuk kali ni selepas beberapa kali menolak tawaran dari pihak - pihak kerajaan yang lain . Minggu depan saya kena attend satu Ujian Kelayakan untuk jawatan Pembantu Tadbir . 
Jap , doa dulu  ..... Jom sama - sama kita amal kan ...... :) 

DOA MENSYUKURI NIKMAT ALLAH S . W . T - Doa Nabi Sulaiman a . s


رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَعَلَى وَالِدَيَّ وَأَنْ أَعْمَلَ صَالِحًا تَرْضَاهُ وَأَدْخِلْنِي بِرَحْمَتِكَ فِي عِبَادِكَ
الصَّالِحِينَ

"Rabbi Auzi'ni An Asy-kura Ni'matakal-lati An 'Amta `Alayya Wa `Ala Waalidayya Wa An A'mala Solihan Tardoohu Wa Adkhil-Nii Bi Rohmatika Fii `Ibaadikas-Soolihiin".

"Ya Tuhanku, berilah aku ilham untuk tetap mensyukuri nikmat-Mu yang telah Engkau anugerahkan kepadaku dan kepada dua orang ibu bapakku dan untuk mengerjakan amal saleh yang Engkau ridai; dan masukkanlah aku dengan rahmat-Mu ke dalam golongan hamba-hamba-Mu yang saleh".

"My Lord, bestow me guidance so that I thank you for the favour which You bestowed upon me and my parents, and so that I may perform the good deeds which please You, and by Your mercy include me among Your bondmen who are worthy of Your proximity."

[An-Naml 27:19]


Mean , soalan nya nanti macam kita nak jawab exam time jawab STPM subjek Pengajian Am tu ke ..... ? Wehhhh , besar skop tuuuu ..... Adeehhhh ......  Lepas ni saya kena bukak buku balik lah jawab nya ...... Huhuhuhu

InsyaAllah , saya mencuba yang terbaik . Saya sudah berusaha , DIA pula dah beri jalan yang memudah kan  saya untuk rezeki saya . Langkah seterus nya , usaha dan usaha lagi tanpa kenal apa itu erti lelah . Mudah - mudahan Allah mempermudahkan kan segala -gala nya buat saya , amin .

Fuuhhhh ..... nervous pun  mula terasa pulak dah nihhh ...!!! Apa ke hal ye ???  Wish me luck ok ,kawan - kawan .... ^_^

Harap sangat  pada sesiapa yang dapat kasi tahu pengalaman korang2 sekalian . Kongsi dengan saya , ok ?
Just courious to know .......

DOA MEMOHON DI PERMUDAH KAN SEGALA URUSAN

Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya. (Mereka berdoa): “Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika kami lupa atau kami tersalah. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau bebankan kepada kami beban yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang-orang sebelum kami. Ya Tuhan kami, janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tak sanggup kami memikulnya. Beri ma’aflah kami; ampunilah kami; dan rahmatilah kami. Engkaulah Penolong kami, maka tolonglah kami terhadap kaum yang kafir.”
(QS. Al Baqarah, 2 : 286)
رَبَّنَا ءَاتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا
Robbanaa aatinaa minladunka rohmataw wahayya lanaa min amrinaa rosyada

~~~~   Wassalam  ~~~






 P / S   :  Hati tertanya - tanya apa yang akan di soal nanti ye time ujian tu ..... ???

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik