Saturday, 28 May 2011

Aktiviti menghabiskan duit

Assalammualaikum...

Hari ni rasanya nk rest cukup2. Kepala mcm tak betul ajew ni.Tak cukup tidur gamaknye.Pagi tadi time kat tution centre pun dah beberapa kali menguap,tahan ngantuk.Nasib baik bwk earphone,boleh ler lyn2 lagu smbil mark kejew students tu.Kalau tak,mau tertidur jugak kt meja tu...... kerenah student2 pun ok hari ni-so mood sy ok2 saja..... :)

Semalam pulak,time kejew mcm biasa, 9a.m-6 p.m.Lepas tu sambung pulak di tution centre smpai pukul 10.30.Cukup penat sebenarnya.Dah pulak semalam Aeon Jusco buat hari J-Card,lepas abis jew kerja mlm tu,kwn pulak ajak join jengah JJ jap tengok apa brg lagi yg tggal untuk j-card day semalam.Maklumlah, kalau dah J-card tu,org punye la ramai giler,nk cari parking lagi lama dr shopping brg2 kt dlm tu.Saya teragak2 nk pegi sebenarnya(bila rasa badan betul2 penat dan minda sgt2 letih....)but at last,sy setuju jew join.nk teman kwn ler punya psl.Lagi pula,Jusco sebelah rumah je.




Dalam kepala ni nak cari jeans barang sehelai dua.Faham2 jer la,jeans tu beratus,so,time j-card,boleh dpt 50% potongan.Sukanya aku~~~ So,semalam dpt ler grab jeans tu.Itupun,dah x byk brg yg tinggal.Jusco tutup pukul 12,peginya jam dah hampir 11,maunya tak kedai2 kt dalam semua nk close dah.Tapi orang semua buat dunno juga, still ghairah jugak dok pilih brg2.

Rambang mata jugak tengok semua brg2 ada 50% potongan.daripada handbag,t-shirt,blouse,jeans(yg ni dah beli awal2,kasut etc).Terpusing-pusing tengok brg keliling.Nasib baik saya ni jenis yang cukup payah nak beli brg(mean,sy kena belek smpai puast hati,smpai berkenan,bru sy beli.... kalau x,mmg byk masa sy terbuang belek2 brg jew la.beli nya tak pown) hehehehe......yang jadi mangsa sure ar kwn2 perempuan n along saya.kwn2 perempuan still boleh thn lagi dgn perangai sy ni(rasa2nya lebih kurang jew perangai kita orang kot),just along jew yg kdg2 x larat tunggu time sy shopping.tapi nk buat cmne,layan ajew la along adik ko yg sorang nih.... :p

Semalam kan pegi j-card pun dah saat2 akhir nk tutup,so,kalut semacam ajew kwn nih takut x sempat nk beli brg yg dia nk(rasa2nya,smlam dia beli jeans n t-shirt kot)tapi,sy boleh plak dgn slumber ckp "jom singgah POPULAR dulu,nk tengok novel baru"(niat nak tengok kalau2 stock novel Doktor Cinta dah sampai atau belum sebab 4-5 kali singgah,stil out of stock) tapi mlm tadi hampa lagi-adehhhh~~~~

Sementara tunggu kawan g withdraw duit kat atm(x pun kat hubby dia kot),sy pusing2 dlm Popular cari novel DC tu,tapi tanye chasier mmg stock x smpai lagi.....huhuhu..... jalan2 lagi,cuci mata.tiba2 teringat kwn fb merangkap kembar sy(sbb byk persamaan antara kami,kan ain kan,kan???.....hahahaha) Ain ckp novel 7 Hari Mencintaiku hasil penulisan Siti Rosmizah tu  mmg best.....Tapi mmg x di nafikan novel2 hasil dari tangan penulis ini mmg best.Antaranya Lafaz kan Kalimah Cinta Mu, Cinta Kau Dan Aku, Andai Itu Takdir Nya-semuanya memang mengeluarkan air mata lerr.... layannnnn terus.....huhuhu...-harap penulis jgn kering idea untuk terus berkarya ya..... ^_^

 sempat agi aku snap ini buku time tggu kwn ngan hubby dia cari brg.


So,cari punya cari,dari satu rak ke rak yg lain,akhirnya jumpa jugak.....yesssss!!! Suka aku..... Itupun tinggal satu ajew lagi buku tu kat rak.Terus gapai,ambik purse then g bayar.Kawan sy geleng kepala tgok sy snggup beli novel tebal harga rm 32.90(tapi sbb sy member,so ada potongan ya....)-siap perli lagi kat sy.dia kata kat dpn chasier tu"ha Ain,brg2 ko tu jgn lupa atas meja chasier tu.ko ni bukan boleh,pantang dh jumpa novel,semua benda nak lupa jew.....!!!- wek, tetiba bebel2 plak tgh2 mlm ni..... adeehhh.buat muka seposen dh lerr....jgn layan. tapi last statement dia mmg x bleh blah"ain,weekend ain cuti x g office,msti bleh abis baca novel tu kan??? lepas tu,org nk pinjam eyh......" mak ai,bukan main tadi memerli,(tapi seriously sekali pun x penah ambik hati)tapi nk pinjam gak at last,kan.saya??? iyakan ajew la pdhal ada 3 buah novel dia dh pinjam(maybe untuk cousin2 dia kut) tapi jgn buat2 lupa nk pulangkan suda ler ya..... ( main2 ajew ye Mie, kalau2 awk trbc bende ni.... x dew maksud papew ye sist :p)-peace-

So, semalam,dlm pukul 12 mcm tu baru ktaorng kuar JJ.itupan sebab JJ dah halau kitaorng(dh tutup semua lampu,ta fhm2 lagi kew) :P  gamaknya kalau JJ still agi x tutup,entah pukul berapa balik mlm  tadi,entah lerr.dah ler esok pagi2 nk kena g tution centre lagi- dah tugas kan,so jalankan tanggungjawab anda- ^_^

So,skrng dh smpai masa nk start baca ini novel.Dah terasa mcm novel tu memanggil-manggil srh baca.Sebab sy ni kalau dh start bc,mmg payah nk lepas.so,kena make sure semua keje dh beres,baru boleh layan novel dgn amannya.......yeayyy...-layan perasaan lerr aku mlm ni- huhuhu.....

p / s : tak pasti akak sy Mary Anm g kew x eyh J-card semalam??? sbb bab2 ni dia paling alert skali.siap tag nama kat FB agi kalau wat status fb dia..... and pada kembar sy (ain) ko dh baca belum latest novel siti rosmizah ni??tapi kan,kembar di sini nk pesan better ko study je account tu.... lagi penting.... :) masa depan tu...... huhuhu...
.
Ok,out.sudah start nk lyn perasaan ni.Siap standby tisu kt sebelah.takut mlm nnti banjir jew bilik aku ni .Mau terkejut along nnti tgok rumah dia ......hahahaha..... -peace-

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik