Wednesday, 23 May 2012

:: Rumah Blogger Ammar Terbakar - ''Hulurkanlah Bantuan Anda '' ::

Pagi tadi sempat juga CH online sekejap,sementara menunggu waktu Subuh . Dalam pada leka check notification dan mesej,tetiba mata CH terbaca status seseorang .


Salam takziah CH ucapkan pada mr.blogger,Ammar Yasir yang di timpa musibah.Semoga sabar menghadapi dugaan dari Allah.Pasti ada sebab dan hikmah di sebalik kejadian ini.
'' Allah tidak memberi kesusahan kepada
                  seseorang hamba melainkan 
                      apa yang terdaya olehnya. ''
                         [Al-Baqarah: 286]


Mengikut pemilik status,walaupun rumah milik keluarganya seratus peratus hangus dalam kejadian kebakaran itu,namun Alhamdulillah,semua ahli keluarganya terselamat.
Apa yang mampu CH katakan,agar Ammar sekeluarga tabah menghadapi dugaan ini.Sabar adalah salah satu kuncinya.Kerana setiap apa yang Allah turunkan segala bencana dan dugaan pada kita,bukan kerana DIA tidak sayangkan kita,tetapi akan ada kebaikan yang ingin di salurkan oleh-Nya


Pada kawan-kawan yang berkemampuan untuk membantu Ammar sekelurga,bantuan boleh di salurkan seperti berikut : CIMB BANK: 13040077370526 (Ammar Yasir Bin Che Hassan)
Maybank: 163082138960 (Ammar Yasir Bin Che Hassan)

InsyaAllah,semoga dengan bantuan dari kita semua,sedikit sebanyak mampu membantu kesusahan yang sedang di tanggung mereka sekeluarga.
Naluri CH : Sedikit atau banyak sumbangan yang di berikan,tidak menjadi soal.Janji,NAWAITU yang kita pasangkan di hati 
Pada yang memberi sumbangan,terima kasih di ucapkan.Hanya Allah yang mampu membalas segala budi dan jasa baik anda semua~~ 

Entry lanjut boleh di lihat di SINI ----- >  BlogAmmar

P/S : Hari ini hari susah Ammar,kita ringan-ringakanlah tangan hulurkan bantuan.Mana tahu,esok lusa datang pula hari susah kita,siapa tahu kan ?? 
Hidup harus saling bantu-membantu,setakat yang terdaya..... =) 

No comments:

Post a Comment

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik