Saturday, 22 October 2011

Kasih Bertukar Arah?


Salam sayang dari CH buat semua.
Sekarang,memang jarang-jarang CH jengah blog,apatah lagi nak update entry.Tapi entah kenapa,hari ni menggila pula CH nak update entry kat blog ni.Gamaknya blog pun boleh menyebabkan blogger addict kot......

By the way,lately memang banyak sangat peristiwa yang CH lalui,hadapi.Cuma tak tahu cara nak describe kat sini.Bukan apa,takut nanti menulis ikut hati,menggunakan emosi.Tunggulah masa yang sesuai nanti,InsyaAllah,akan di kongsi juga dengan semua.

Tapi ada satu perkara yang CH nak share kan dengan semua.Sekarang CH dah ada hobi baru.Nak tahu apa hobi baru tu??? Jom jengah ke bawah....... :)














Haiwan peliharaan pun boleh jadi terapi pada minda yang sedang keletihan.Acctually,kedua-dua jenis ikan ni pun Along yang start bela,sebab CH tak berapa suka bela ikan.CH lebih sukakan kucing.
Kalau dulu,time masih sekolah,boleh bela kucing 13 ekor paling banyak dalam rekod CH.Tapi itu time sekolah,masa duduk kat kampung.

Kiranya kasih CH pada kucing x pernah bertukar.Cuma sekarang dah duduk bandar,agak susah kalau nak jaga kucing di sini.Tapi,seriously CH sangat2 rindukan kesemua kucing yang CH pernah bela.Rindu nak bermanja-manja dengan semua yang ada terutama pada kucing kesayangan CH,Jenny namanya.


sekadar gambar hiasan.


Dan baru-baru ni CH ada terbaca di satu majalah MASTIKA ( tiap-tiap bulan mmg beli) tentang kisah seekor kucing yang di beri nama HERO ( kisah kucing yang di kerat kedua-dua belah kaki hadapannya) tapi berjaya di selamatkan oleh seorang manusia yang masih punya naluri kasih sayang terhadap haiwan.Kalau nak tahu kisah lanjut,korang boleh terjah  blog pemilik kucing tersebut DI SINI .

Memang nangis lerr baca kisah tentang kucing tu.Seriously.
Anyway,nanti CH buat satu entry khas fakta mengenai kucing,ok?
boleh check kat entry yang ini

Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik