Saturday, 12 November 2011

Kewajipan VS Tuntutan - Mana Yang Penting... ?


I wonder,
mana yang di pilih?
Dan di beri keutamaan?
Ibarat kata,situasinya begini :
Wanita muslim itu tanggungjawabnya adalah
menutup aurat.
Tapi dalam situasi seperti perlu menghadiri sebarang function,
Atau majlis yang memerlukan diri untuk memakai costum @ pakaian
yang mendedahkan sedikit aurat wanita.....
Macam lengan pendek ke,bahagian tangan baju tu jarang ke,
Kain terbelah tepi ke,baju tu jarang ke.... ketat ke......or anything else....


Macam mana? Adakah korang tetap utamakan tema majlis atau masih utuh dengan garisan aurat seorang muslimah?
Cuba fikirkan ya..............
Ada persoalan yang perlu di jawab tu.
Fikir-fikirkan......

Ermmmm,ke ada rasa serba salah untuk memilih di situ?
Kalau tak ikut tema,takut di kata tak sporting.....
Kalau ikut pulak.....macam tak ada pendirian je.
Kejap buka aurat,kejap litup gilerrr....
Macam mana ek?

p/s : Pada CH,aurat di utamakan.Biar nampak tak cantik,biar kadang-kadang perangai ada sikit giler-giler......
Tapi jagalah aurat diri sebagai seorang muslimah.
Mahal harganya tu......
Kita tetap akan nampak cantik dengan menutup aurat....
PERCAYALAH..... =)
#walau tak cantik di mata manusia yang memandang,
Tapi cukup puas hati kalau kita di pandang cantik
oleh DIA.......
kan.....????
^_____^

Menutup aurat tak akan membataskan kita untuk berfesyen,
Cuma ada batas-batasnya saja,okeh.....
So,peliharalah maruah diri kita.
Jangan di sebabkan perkara-perkara kecil macam ni,
Rosak habis imej seorang muslimah.
#Sekadar pandangan CH sahaja...
Ada komen tambahan lain?
Tinggalkan komen di bawah....
Mungkin kita boleh discuss about this topic....
Good night all......
Assalammualaikum.







Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik