Wednesday, 1 June 2011

Bisik Hati Cahaya Hidup


Hari ni terasa nak share something berkaitan dgn bab2 feelings nih....Bukannya apew,perasaan kita,cuma kita jew yg tahu.Orang lain mn bleh tahu kalau dorang x tanye,kan??? Tak tau lerr kalau ada bakat dlm bab tilik2 pulak,dak gitu??? Dan lagi satu, x akan ada orang yg dapat faham diri kita melainkan diri sendiri jew..... tahu tu? Meh sy share sikit ttg perasaan sy n apew yg sy akan buat kalau2 sy dlm perasaan yg mcm tu..... moh lerrr kitaaa..... ^_^




Bila mana saya sedang happy  
Saya mesti nk kena ada seseorang untuk saya luah rasa happy saya.Tak tau ler kenapa,tapi itu habit saya.Sebab sy suka share dgn org la kot..... Biasanya org yg paling peberet yg sy akan pilih sbgai tmpat meluah rasa ni sure ar kat akak saya.... Kak Atie.Rasa2nya akak sy dah tahu kot kalau sy call jew msti ada bende nk story kat dia.Teror kan Kak Ngah saya coz dia dh dpt tahu awl2 pe bende yg sy nk ckp kan.... hehehe....Kalau dia x free,bru sy cari mangsa seterusnya iaitu anak buah sy lerrr.... Fatin namanya.Anak buah paling sporting dlm dunia.Slalu jadi teman setia Acik dia nih.Haaa,lagi satu,kwn saya,Ina.Kwn paling kerap sy call sbb dia ada byk masa untk sy n kwn paling rajin lyn sy.Smpai abg syg dia siap call sy blik coz nk check betul kew adik syg dia tu bergayut ngan saya..... hahaha... Itu lerr sy time happy-happy...... ^_^






Takkala sy sedih   
 Kalau sy dlm mood cm gini,sy tak nak org kacau sy.Slalu org kalau sedih sure akan cari tmpat nk ngadu masalah,kan?Saya...??? xmo ar.Kalau sy lagi tgh sedih @ bad mood,sy nk kena dok sendiri2,rileks2.... ( nangis...??? errrmmm,sy jenis susah nk nangis.n sy pon x ingat bila kali terakhir sy nangis.rs2nya thn 2009 kot-time abah pergi~~~~ )Pastu,mesti sy akan rs kosong jap.Bila sy dh rs kosong,next step is g mandi then terus solat-yg ni x hipokrit.mmg sy buat(tp ikut keadaan yerrr).Sy x suka kalau org simpati or wat2 muka sedih kt tepi sy kunun2 nk selami apa yg sy rasa.Sbb kalau mcm tu keadaannya,lagi lerr sy akn down gileerrr2... sbb dorang kena lerrr lagi kuat dr sy,bru lerr sy pown boleh ikut kuat skali,kan...??? ( tp kan,at d special kes, msti sy akan rujuk juga at last pd insan2 yg d sebut d atas..... )








Saat saya rasa bosan ter amat2   
 Perasaan ini mmg selalu jengah dlm diri ni..... nk buat mcm mn,kan?? Dh sy ni type yg cepat bosan pd sesuatu bende yg statik.....x bleh nk lelama pd satu2 bende.msti nk kena ada perubahan atau pembaharuan.Mula2 mungkin excited tahap gileerrr2,lama2 dh x der feel dah..... teruk kan saya??? hahaha..... abaikan je lah~~~~ Bila rasa ni datang,mula lerr nk ajk Along g hang out together.... g jer la mn2, janji boleh hilang bosan.Takpun,suruh Along hntr sy g umah Maksu.Spend time ngan dorang terutama ngan cousin2 ( Amirul n Amira)-Kalau ngan dak Meera ni(slalu pggil babby jew),panjang langkah sy.mn x nye,pantang nampak muka saya,msti dia akan ajak g SACC mall lah,Plaza ker, x pown PKNS.... kalau rajin ckit, Maksu join skali(kalau mksu join sure best gileerrr2 sbb semuanya di tanggung-FOC-) g Wetworld ker,sunway lagoon,ICT,etc...... ada cuti pnjang bru g luar KL pulak.... - itu lerr ubat untuk kebosanan sy nih.... :p tapiii....... kalau sy rasa ada macm missing something,sy tahu satu tmpat yg sy kena pegi,apa lagi kalau bukan ke kampung sy lerrrr... - kembali ke tempat asal-






Time marah melanda dlm jiwa sy
 kejap....kejap.... nk fikir.Slalu ke sy marah2??? x der ar jugak.Sy bukan jenis nk marah sesuka hati jew x pepasal.Marah saya marah bertempat.msti ada sebab.gilew ke nk marah tetiba,kan??Cukup x suka bila orang tuduh sy buat sesuatu tp hakikatnya sy mmg x buat..... tu nk cari pasal namanya.Tapi saya kalau nk tunjuk marah,tengok orangnye jugak.kalau dpt yg ber akal,sy mampu jew marah sbb lastly nnti msti hati x sakit sangat.tapi kalau dpt orang yg x reti2 nk mengalah sedangkan dia mmg dah ternyata salah,yg ni sy buat derk jew....lyn lebih2,smpai bila x abis.dh tu,menambahkan sakit d hati lagi adew lerrrr.... huh....!!!! menci tol bil igt2 balik org yg dh buat sy marah weekend tadi....!!!lupakan ajew lahhh.... tapi  kan ada gak yg kata sy nmpak cam garang.Uiissshh,mn adew lerr....Sy cool ajew.Cuma mungkin sy serius skit kot.Pada yg x rapat ngan saya,mmg x tahu mcm mn habit sebenar sy.Yang dh sedia tahu tu,baguuuussss.....!!! sbb sy bukan jenis yg cepat mesra dgn org.Kena ambik masa untuk betul2 rasa selesa.Bukan sombong tau..... iyew laa,x kan baru kenal,tetiba terus nak buat perangai sengal kot.Kang x pasal2 jew dpt title "x betul" pulak dah...... tapi,dah lelama,ok loorrrhhh..... :)







Sy akan bertegas di saat 
 bila sy kena bertegas,then sy bertegas lerrr... Yg ni habit dulu2.I mean,time sy ada adik lagi( skrng sy bongsu balik tau.... ) Kalau sy tengok muka dia,msti ada jew bende yg sy nk tanye, nak bebel, tapi bebel bertempat yerrrr..... kdg2 adik sy ok, kdg2 hangin jugak dia coz byk sgt bende yg sy tanye.... sy sgt alert akan adik sy terutama time dia xdew depan mata.mula lerr sy melaung-laung jerit nama dia...( x sopan kan) hahahaha.... smpaikan kwn2 abah boleh ckp sy mcm singa jew kalau pggil adik tu.... ( huh,ada kew patut....???? ) -mmg x bleh lupa betul yg ni - sy admit,mmg sy mmg penyebok skit kalau bab2 adik sy nih.maklum lerr,adik lelaki yg byk kerenah.So semua bende sy wajib ambik tahu sblm dia buat bende yg bukan2.... penyebok sy smpai kalah abah ngan mak..... kui3... :p nasib hang ler A.G,  dpt akak yg cm gini..... hohoho... (  tapi sunyi gileerr2 lerrr dia xdew) :(   n now sy akan bertegas untuk bende2 yg perlu SAHAJA..... ^_^

Dah ar,byk pulak saya menaip hari ni.pd hal kt office nih.... tapi tetiba rasa nk tulis,sy tulis ajew lerrr..... nnti sy smbung bebel eyh.....

 p/s : nama2 insan yg sy sebut kat atas x akan tahu yg sy sebut nama dorang.... sbb dorang mmg x rajin lngsung nk surf internet n also mmg dorang bukan kaki internet.n ada jugak yg sudah tiada ya.........-peace-



Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik