Monday, 27 June 2011

Bila Hati Bertanya : Eh ,Dia Ni Suka kat Aku ke?

Salam Cinta buat semua  ..... :)  

Jom , klik sini dulu :)


 " Eh , aku rasa mamat tu suka kat ko lerr .Dari tadi dok usha je ,apa kes ? "

Ermm ,pernah tak korang terperasan ada some one yang suka sangat curi2 pandang kt korang atau pun dia selalu je cari peluang supaya dapat terserempak dengan korang....Ada tak? Cer ingat balik , sebab kalau dah ada mamat yang buat macam tu, sah2 dia dah kena penyakit angau kat diri korang..... hehehehe


Melalui tinjauan yang tak berapa nak profesional , ada beberapa ciri yang dapat di kenal pasti kalau seseorang tu dah jatuh suka pada korang . Jom check it outtt...!!! ^_^



Meh tengok list kat bawah nihh.... :)
  •         Last  ber jumpa ,  korang sakit time tu .Kalau dia dah suka kan korang , mesti dia akan contact atau SMS korang tanya keadaan korang tanya dah semakin sihat je ,  dah makan ubat ke dan panjang lagi lah bebelan dia kat telinga korang ( tu tanda nya dia dh mula concern tentang keadaan korang lerrr tuuu.... :)  --- Best yerrr ---

  •           Lepas tu kan ..... kalau korang  inform kat dia yang korang ada ujian @ exam , mesti dia lah orang paling sibuk sekali nak tahu detail . Mesti dia akan tanya : Bila tarikh ujian , dah abis study ker belom , dah ready dah kerr ,  kesihatan kena jaga and bla....bla.... bla.... lagi . Dah tu , kemain lagi dia hantar SMS wish Go0d Luck lah , tenang kan hati lah , konon2 nak kasi semangat lerr pada korang....dan korang sekalian ..... wahhhh ,  sampai macam tu sekali eyh  ?  Gamak nye dia dah takde keje lain ar tu asyik nak tahu pasal kita je ,kan ? :P   -----> Gilerr rimas weehhh kalau macam tu jadi nye.....

  •           Dah tak cukup - cukup lagi dia sibuk  nak tahu semua pasal korang , dia akan rasa yang dia nak sentiasa ada / dekat dengan korang . Nak spend time sama - sama , berdua gitu ---> guling -guling kat taman kew , habis kan masa kat tepi pantai ke sambil tengok sunset , even kalau korang nak masuk ladies kt shopping mall pun gamak nye dia nak ngekor jugak kot.... Itu pun kalau boleh lah.... ( Tapi macam tak elok je ye spend time ber dua cam gini ? Ermmmm , pandai2 lah pikir sendiri..... )

  •          Haaa.... tip yang ni bestttt .... iye ke ? Entah lah.... Korang  nak tahu , kalau seseorang dah mula ada hati pada korang , mesti dia akan tergerak hati nak kasi something yang bagi dia ter sangat lah istimewa nya even korang  tak rasa pun benda yang dia kasi tu special . Ermmmm , pelik kan  bila dah di lamun cinta nihh ... ??? Adeeehhhh  

  • Dia juga akan cuba belajar untuk suka dengan lagu -lagu yang korang minat even telinga dia sendiri tak boleh terima . Jangan terkejut , kalau dia tiba - tiba mintak kat korang nak pinjam CD , VCD , atau MP3 korang . Sebab dia dah sampai tahap obses nak tahu apa yang menjadi kesukaan korang ...... Sebab bagi dia , kesukaan korang tu, akan menjadi kesukaan dia jugak.... wahhhh ,  so sweettt gilerrr lahhh...!!
                          cuba jengah kat sini , ada penyanyi baru .... !!!


  •         Kalau korang perasan , orang yang suka kat korang ni mesti akan buat something yang macam merepek atau pelik . Contoh nye kan , dia SMS atau call korang tetengah malam time sedap2 tido... tak ke buang tebiat namanya .Dah tu , dia ni tak reti2 nak tidur ke apew ?Kalau call nak cakap sesuatu yang penting , boleh lah jugak di terima akal .Kalau setakat nak wish Gud nite , atau just nak say Hi ...... cehhh , baik lerr tak payah . Hilang  dah nikmat tidur tadi tau.... huhuhuhu


  • Kalau korang mintak dia ajar  something kan , dia mesti akan ajar bersungguh - sungguh even dia kena repeat benda tu 1000 kali.... pe ke bengap sangat ye ? hehehehe ..... Mean ,dia tetap akan sabar explain kat korang walau pun mungkin korang ni dah tergolong orang yang paling bodoh dalam dunia... !!! ( kasar ke bahasa ni ? Ermmm.....abaikan kan )

  • Then , kalau korang check inbox hand phone dia , messege dari korang lah yang paling banyak sekali.Panjang berjela -jela . Sampai kan messege dari korang yang entah dari tahun bila  itu pun dia still setia jugak dalam inbox~~~  Agak2 kalau dia rindu kan korang , sure dia ulang kaji balik kan messege2 tu sumerr.... sampai boleh dapat gred A++ kalau exam.....hahahahahaha.... :P
                             Korang nak i-Phone ke Blackberry ? Jom tengok

  • Tapi dah nama nya pun CINTA ,kan ? Mana boleh paksa2 , betul tak ? So,  kalau lah satu hari nanti korang memang tak boleh nak terima dia walau pun dia dah buat macam - macam kat korang dan dia dah tunjukkan bahawa dia memang cinta mati kat korang , at last dia akan sedar dengan sendiri nya hakikat tersebut . Dia akan bawak diri dan akan menjauh dari korang  dengan slumber nya walaupun dalam hati sampai dah tak tahu nak describe cam mana serius nya luka si dia......


Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik