Thursday, 2 June 2011

Selangkah menuju ke gerbang bahagia

Assalammualaikum....

Hai semua.....!!!!

Hari ni rs bosan sangat2.Kat office pulak ramai yang tak adew.Kejew x byk,sbb tu sempat terasa bosan + mengantuk tahap kaw2 punyerrr... adeehhhhh~~~

Oopppsss,nak share something sebenarnya.Minggu ni lagi sorang kwn sy akan melangkah ke alam pertunangan.Selamat melangsungkan pertunangan  buat kamu,Syuhada Abu Bakar.Tak sangka,dalam perkenalan yang singkat di alam maya telah membuatkan kamu bertemu jodoh.Itu lerr yg di katakan "jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan".Ringan jer hati untuk terima "si dia"Mana lerr kita tahu nak jumpa jodoh dgn cara yg mcm tu kan...??? Igtkan Zed Zaidi jew yg dpt jodoh dari FB,rupa2nye kwn2 pun sama..... ^_^ besttt.....beeesstttt....beeessstttt......


 Selamat bertunang

Saya harap moga2 majlis kamu berjalan lancar.Allah akan permudahkan segala2nya selagi ianya baik.Sorry sangat2 sebab tak dapat join.Wedding kawan office pada 4 June pun belum tentu dapat jengah..... huhuhu.....

Bila dah masuk alam pertunangan,jaga ler diri baik2.Banyak dugaannya.... ( org lerr yg kata,sy ta tao coz mn sy penah lalu lagi bab2 yg cam gini~~~~ ) -Dengar bab tunang + kawen mcm best eyh,tapi byk cubaan dan dugaan kot...... kena tgok diri sendiri dulu dah cukup matang atau tak sebelum nk  ke arah tu....... teettttttt..!!!! ( ni ckp kat diri sendiri jerr)

Tengok sesetengah kengkawan yg dah tunang tu,zaman couple2 dulu  rajin tol kuar dating eyh,dah sampai time tunang plak,makin galak plak dh.....- jd nye kira tunang tu cam lesen L eyh nk kuar slalu berdua2....??? Bukan kew tunang tu ta dew pa pe sebenarnya??? Just mcm simbol yg menyatakan kita dah di ikat oleh sesorang, x gitu??? Kalau dah kawen,lain ler,kan???Nak buat apew pun,buat lerr.Ta dew sapew nak larang eyh......

Tapi dah nama pun manusia kan,mn bleh lari dari buat silap.pas tu,satu lagi habit manusia ni( x lerrr semua kot),bila bende yg di larang sgt2 jgn buat, itu lerr yg dia nk sgt2 buat.tak pun mcm kalau dh tahu bende tu salah,tapi tetap nak buat jugak coz rasa nk sgttt2....... ( yg ni d pggl nafsu lerr kot,kan? )

Tapi kan,sy ada terbaca satu artikel di internet.Katanya "pesta besar yg diadakan sebagai menyambut pertunangan,bertukar cincin adlh budaya barat (mksudnye mmg x leh ikut lerr) - Tapi ikut nawaitu masing2 lerr pulak kot,ye x....??? Janji mampu + hepi,ok lerrr....  ( tapi jgn berlebih-lebih pulak dahhh..... cukup2 ler sederhana-itu yg terbaeekkkk.... ^_^   )

Apew2 pun,pernikahan adalah yg paling terindah.Ikatan itu ajew yg menghalalkan perhubungan,kan??? Dah nikah,suka2 hati lerr nk buat mende pun.Hidup sendiri,sendiri tanggung.Semua dh besar,dh layak kawen,msti dah pndai fikir,kan...??? So,fikir2kan lerrr mn yg terbaik untuk diri sendiri........... salam.






Cenderamata untuk yang tersayang

 
Images by Freepik